1. Stedentrip Berlijn
  2. De Rijksdag

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip Berlijn naar via Berlijn.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Berlijn infopagina.
  3. Goede hotels in Berlijn tegen scherpe prijzen bij Hotelspecials.
  4. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Berlijn

De Rijksdag

In de Reichstag (Rijksdag) zetelt het Duitse Parlement. De bouw van het parlementsgebouw werd in 1894 voltooid. Het gebouw is in de afgelopen eeuw vaak verwoest door bombardementen en een grote brand. De Nederlander Marinus van der Lubbe werd hier in een schijnproces voor veroordeeld. Gelukkig is de Rijksdag iedere keer hersteld en heeft het haar statigheid behouden.

Na de Duitse hereniging is Berlijn wederom de hoofdstad van één Duitsland geworden. De Rijksdag zelf werd weer het gebouw waar het Duitse parlement vergadert. Op de Rijksdag plaatste men een grote doorzichtige koepel. Vanuit deze koepel is de vergaderzaal van het parlement te bezichtigen en heeft u een mooi vergezicht op de omgeving van het gebouw zoals de prachtige dierentuin en de Brandenburger Tor.

De Rijksdag is een populaire bezienswaardigheid en lange wachtrijen vormen daarom geen uitzondering. Ondanks het late sluitingsuur is het de gehele dag druk. De Rijksdag adviseerd bezoekers om of heel vroeg te komen, of aan het eind van de middag.