1. Stedentrip Berlijn
  2. Pergamonmuseum

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip Berlijn naar via Berlijn.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Berlijn infopagina.
  3. Goede hotels in Berlijn tegen scherpe prijzen bij Hotelspecials.
  4. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Berlijn

Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum is helemaal in lijn met de rest van Berlijn: het is groots. De meeste musea nemen genoegen met beelden, zwaarden en schilderijen. Het Pergamon Museum doet hier een paar scheppen bovenop. In het museum zijn gebouwen uit steden van o.a. Assyrische, Babylonische en Perzische beschavingen te vinden. De meest in het oog springende objecten in het museum zijn het Pergamonaltaar en de Ishtar Poor.

De Ishtar Poort is tussen 604 - 562 voor Christus gebouwd in opdracht van Koning Nebukadnessar II. Een koning die ook verantwoordelijk was voor de Hangende Tuinen van Babylon. De poort was onderdeel van het stadspoortenstelsel in de tot deze verbeelding sprekende stad. In het museum is de viertien meter hoge poort en bijbehorende muren te bezichtigen. Een ander topstuk is het Pergamonaltaar. Dit aan Athene en Zeus gewijde altaar beeld een gigantenstrijd af. Beiden bezienswaardigheden zouden normaal gesproken niet zomaar in een museum passen, maar door de gigantische afmetingen van het Pergamon museum zijn ze binnen te bezichtigen.

Naast deze bezienswaardigheden zijn er talloze andere afdelingen in het museum waar bijzondere artefacten tentoongesteld staan.